Ingyenes szállítás 20.000 Ft felett!

Kérdésed van? Hívj bátran! +36-20/9870180

Blog

Segédlet a Manó - lak matricák felhasználásához

marti
2023.11.17 14:25
Segédlet a Manó - lak matricák felhasználásához

Ötletek a marti's MART manó - lak kialakításához

Idén decemberben minden vásárlónak küldünk ajándékba egy kis saját tervezésű, karácsonyi hangulatú matrica szettet, amit többféleképpen is felhasználhattok. Jó időtöltés lesz a gyerekekkel az advenit időszakban.

Itt van néhány elkészített ötlet, amit Ti a fantáziátokkal akár tovább is fejleszthettek majd!

Amire szükségetek lesz a kivitelezéshez: a matricák mellett, olló, snitzer, vonalzó, ceruza, kétoldali ragasztó, A4-es karton, és egy A5-ös boríték ha képeslapot készítetek, vagy kartondoboz, ha inkább a térbeli házikót valósítanátok meg, esetleg fehér krétafilc, vagy színes filcek.

A Manó - lak matricákat a scrapbook rajongók és készítők is remekül tudják hasznosítani ízlésük, kreativitásuk szerint az adventi, karácsonyi témájú alkotásaikhoz.

Karácsonyi üdvözlőlap:

A legegyszerűbb, ha a kivágott elemeket, egy félbehajtott A4-es kartonlapra elrendeztek a lenti képsorok alapján, ha szükségét érzitek, ceruzával, pontokkal meg is jelölhetitek a végleges helyüket.

Majd leszedhetitek a matricákat a hordozóról, és egyenként felragasztgathatjátok a kartonra.

Már csak meg kell írnotok a kész képeslapot. Egy A5-ös borítékba pont bele is fér majd. A Mikulás bélyegzőlyét a borítékra ragaszthatjátok és készen a karácsonyi üdvözlőlap.

Kicsit időigényesebb, ha az ajtót a nyitásnak megfelelően három oldalon snitzerrel kivágjátok, és az ajtófront mögötti részre ragasztotok egy, az áltakatok elképzelt helyről, helyiségről egy képet. Az a legjobb ha gyerkőcötök, vagy(ha még kicsi) ti rajzoltok sajátkezűleg valamit. Lehet ez a Manó - lak belseje, a Mikulás műhelye, sőt az Északi- sark is...

Karácsonyi Manó - lak kartondobozból:

A nyitható ajtó helyét, úgy, ahogy a képeslapnál is írtam, mérjétek-, és rajzoljátok  fel a kartondobozra. Az ajtólap mérete: 11 x 5 cm.

A matricán is vágjátok be az ajtónyílást három oldalon. Ragasszátok fel.

Kicsit lehet, hogy szorulni fog, akkor ollóval vágjatok le belőle körben az ajtólap széle mentén.

Ragasszátok fel a lámpákat az ajtó két oldalára.

A postaládát felragaszthatjátok simán a kartondobozra is, de készíthettek egy valódi kis tároló dobozt, aminek a frontjára ragasztjátok a matricát. Ezt használhatják a gyerekek, ha szeretnének üzenni a Mikulásnak, Jázuskának.

Készíthetsz lépcsőt is az ajtóig, ha te is a képek szerint dolgozol, és nem a doboz aljára vágtátok a nyílást, hanem feljebb. Ehhez egy kartonlapot használjatok, melynek a szélessége legyen egyenlő az ajtó, és az ajtókeret együttes szélességével. Egyszerűen felméritek a lapra a belépési mélységeket és magasságokat (kb. 1 - 1 cm) annyiszor, hogy lépcsőzetesre meghajtogatva az ajtó alsó szélétől, a padlószintig, azaz a dobozaljáig érjen.

Végül rendezzétek el a többi matricát is a dobozon.

Ha nagyobb a doboz, úgy mint egy mézeskalács házikót, fehér krétafilccel, vagy ha színesben gondolkoztok, akkor filctollakkal kiegészíthettek ablakokkal, tetővel, dekorációval kedvetek szerint.

Nálatok is szokás a levélírás a Mikulásnak vagy a Jézuskának? Akkor a megírt levelet, listát feltekerve, vagy picire hajtogatva a már kialakított postaláda tartódobozába tehetik majd a gyerekek, ami a bélyegző matricával ellátva biztos, hogy eljut majd az illetékes kezekbe!

A Manó - lak bejáratát hagyományosan, kialakíthatjátok a lakás egyik sarkában a falon is. Ellenőrizzétek, hogy a matrica ragasztója mennyire erős, nehogy leszedje a falfestéket, tapétát az eltávolításkor. Ha úgy ítélitek meg, túl erős, ne szedjétek le a hordozóról, inkább használjatok visszaszedhető ragacsot 4-4 ponton a kivágott elemek felhelyezéséhez!

Biztos vagyok benne, hogy jól fogtok szórakozni! A gyerekek is örülni fognak, a kisebbek azért, mert lesz egy saját manó bejárat a ti otthonotokban is, a nagyobbak azért, mert saját készítésű képeslapot adhatnak ajándékba! 

Szép adventi időszakot kívánunk!

Szeretettel,

marti és a marti's MART

www.martismart.hu

https://www.facebook.com/marti.martismart

https://www.instagram.com/marti.martismart/