Ingyenes szállítás 20.000 Ft felett!

Kérdésed van? Hívj bátran! +36-20/9870180

Blog

Fészekrakás. Bútorválasztás.

marti
2021.09.13 15:12
Fészekrakás. Bútorválasztás.

Melyek a legfontosabb elemei egy gyerekszobának?

A babavárás időszakában eljön a pillanat, hogy kialakítsd a helyet gyermeked számára, ahol élni fog, legyen az egy része, sarka a lakásnak, vagy egy egész gyerekszoba. A személyiségét ekkor még nem ismered, a helyiség stílusát a saját ízlésed, a baba neme, vagy a piaci, bolti trendek határozzák majd meg. Ahogy növekszik gyerkőcöd, a gyerekszoba is folyamatosan alakulni fog, ezért azt érdemes átgondolni, mit, mennyi ideig szeretnél használni! Úgy, mint, falak színe, burkolata, berendezési tárgyak, bútorok, kiegészítők, vagy akár a játékok. Legfontosabb a baba alvóhelye, és hogy a mindennapi használati tárgyak könnyen elérhetőek, kezelhetőek legyenek, ehhez a tároló helyek, komód, szekrény, kezdetben pelenkázó kiválasztása.

Lényeges szempont lehet, hogy egy bútorcsalád elemeit vásárolod meg, amit majd a későbbiekben kiegészíthetsz, vagy nem törekszel egységességre, inkább az eklektikát preferálod, ami szintén lehet harmonikus, ha ügyesen válogatod, társítod a különböző stílusú darabokat. A gyermeked egészséges fejlődése érdekében fontos a megfelelő, kényelmes alvóhely biztosítása, ezért 7-8 éves korára már lehet, hogy a harmadik ágyat kapja, viszont a falak színe, esetleg tapéta ugyanaz maradhat a szobában, hogy érezze az állandóságot, ami biztonságérzetet is ad számára. Néhány nyitott polcot már a kezdetekkor beállíthatsz a térbe, ahol az általad használt babaápolási eszközöket később a játékok váltják majd fel.

Ha szeretitek a változatosságot, a lakásotok enteriőrjét is folyamatosan átalakítjátok majd, ehhez egy-egy tapéta, hozzá illő kiegészítők nagyon jó megoldást nyújthatnak. Magadra ismersz? Akkor keress olyan kiegészítőket, amelyek könnyen kezelhetők, cserélhetők, de pénztárca barátok is egyben. Készíts listát, saját tervet, hasonlítsd össze árban is a választásaidat. Mik a prioritások? Előfordul, hogy beleszeretsz egy drágább tapétába, ezért inkább egy olcsóbb bútorcsaládot választasz, köthetsz kompromisszumot, de ha jól mérlegelsz, a végeredmény akkor is tökéletesen tükrözheti elképzeléseidet.

Ha mégis bizonytalan, tanácstalan vagy a fenti ügyekben, akár belsőépítészeti tanácsadásra, akár tervezésre, van szükséged gyermeked szobája, vagy akár teljes lakásod kialakításához, keress az info@martismart.hu  e-mailcímen, és írd meg miben segíthetek!

 

Jó fészekrakást!

marti

 

Képek:

https://www.bonami.hu/p/luna-elma-haziko-fenyofa-agy-90-x-190-cm?gclid=CjwKCAjw7rWKBhAtEiwAJ3CWLAmfnYNdDTR4-gVAZXD3JTFwvNGjYFIZr0bSKMwB32bhWKs6ecF2cBoC5yMQAvD_BwE