Ingyenes szállítás 20.000 Ft felett!

Kérdésed van? Hívj bátran! +36-20/9870180

Blog

Te hol vagy otthon?

2021.09.22 12:24
Te hol vagy otthon?

 Nyüzsgő város sűrűjében vagy sűrű erdő közepén?

Erre egész egyszerűen lehet válaszolni, ha csak magát a kérdést nézed. Ki a város zajos forgatagában, ki az erdő madárdalos védelmében érzi jól magát, sőt az is előfordulhat, hogy mindkettő kell az egészséges egyensúly fenntartásához.

Itt azonban most a csatolt képhez kapcsolódik a kérdés, kinek melyik tapéta tetszik jobban?

Persze erre hatással lehet az a válasz is, hol érzed jobban magad, de utalok most az előző bogbejegyzésemre is, ahol a fészekrakásról, a legfőbb gyerekszoba bútorok kiválasztásáról írtam, és végül a tapétákat emeltem ki, ami talán nem a legfontosabb egy baba- gyerekszoba berendezésekor, prioritás szempontjából tehát nem elsődleges, viszont meghatározó lehet a helyiség stílusának kialakításában. Két teljesen más hangulatú tapétát választottam, a minták és színek is ezt hivatottak megerősíteni. A különböző kinézetük mellett más árkategóriába is tartoznak. Érdemes mérlegelni azt is, hogy mennyit használunk belőlük. Egy folyamatosan változó gyerekszoba esetében elég egy falat hangsúlyozni vele, így talán egy tekercs is elég lehet. Ebben az esetbe választhatsz egy magasabb árkategóriájút, akár hosszabb távra is, ha nagyon beleszeretsz, esetleg más kiegészítő rovására, viszont így biztosan egyedi, szerethető, és minőségi arculatot adsz a gyermeked lakóterének.

Akkor sem nyúlsz mellé, ha egy olcsóbb típust választunk, ez azoknak is  jobb megoldás lehet, akik szeretik a változatosságot, gyakrabban alakítgatják lakásukat is, nem riadnak vissza egy-egy gyors lakásfestéstől, újraburkolástól sem, ha megunják a régit.

A várost ábrázoló tapétát olyan helyiségbe is ideális lehet, ahol kevesebb a fény, fontos, hogy a tapéta sem fogja elnyelni, inkább visszaveri azt, biztosítva a világosságot. Az egyszerű, grafikus mintájú, vékony fekete kontúros, fehér-szürke árnyalatú, házakat ábrázoló tapéta akár óriás színezőként is funkcionálhat. Ilyenkor azért időben dönteni kell, hogy engeded –e apróságaidnak a falon kiélni alkotói ösztöneiket, vagy következetesen más színezésre alkalmas eszközöket adsz majd a kezükbe.

  A mélyzöld alapú, erdő témájú tapéta már elnyelheti a fényt, ezzel biztos, hogy számolni kell, viszont színe nagyon megnyugtató. Az erdei tisztást idéző motívumok, és az állatfigurák teszik változatossá, igazán bájos miliőt teremtenek. Ebből a tapétából egy tekerccsel is erős hangsúlyt adhatsz egy falnak, falszakasznak, például, ha csak az ágy fejvég mögötti falrészt, emeled ki vele.

Döntő lehet a választásban, ha születendő gyermeked nemét is tudod. Ez a két tapéta akár mindkét nem számára megfelelő lehet.

Amikor meghoztad a döntést, a falak burkolata, színe megadta az alaphangulatot, és az irányt. Az alapdarabok, a legfontosabb berendezési tárgyak, bútorok is megvannak már. Így a színekkel, minták témájával harmonizáló ágynemű, takaró, párna választása már sokkal egyszerűbb lesz.

Sokszor egy natúr, világos hatású fal megkívánja az élénkebb ellenpontokat. A kisváros témájú tapétához több, élénkebb színű elemet is becsempészhetünk, de maradhatunk a világos, monokróm fehér-szürke vonalon is.

Az erdő világát idéző tapétán látható élénkebb rozsdavörös rókák, okkersárga gombák és a sötététzöld alap színkontrasztját érdemes ismételni a helyiségben. Elég akár csak egy élénkebb színt kiemelni még közülük. Nyuszit, sünit, rókát, gombát, viragot ábrázoló kiegészítő darabokkal, képekkel, párnákkal, játékokkal tehetjük harmonikusabbá, személyesebbé és egyben otthonosabbá az összképet.

Ha megnézed az alsó kettő képsort, van egy kis átkötés közöttük. A házikós ágyon, egy vörös róka párna adja a színt a fehér szobába. Természetesen nincs kőbevésett szabály. :-)

Az összehasonlító módszer is csak egy a sok közül, ami előbbrevihet a fészekrakás kapcsán.

Éppen hasonló cipőben jársz? Még mindig bizonytalan vagy? Keress bátran kérdéseiddel! https://martismart.hu/spg/532783/Szolgaltatasok

Már egy-egy tanácsadás, egy–egy falnézeti- vagy 3D-s látványrajz is segíthet átlendülni a hasonló helyzetekben!

marti

 

Hivatkozások:

1. kép:

https://www.fuggonyfutar.hu/tapeta/?cikkszam=TAP2162

https://martismart.hu/marti-rps-Nr-1-szerepjatek-alapszett

https://www.babyberry.hu/erdei-allatos-mintas-tapeta-gyerekszobaba-lilipinso

2.kép:

https://www.babyberry.hu/szurke-kor-jatszoszonyeg-pure-love-babyberry

https://www.fuggonyfutar.hu/tapeta/?cikkszam=TAP2162

https://www.babyberry.hu/kemeny-fustfelhokkel-falmatrica-justa

https://www.babyberry.hu/gyerekszoba-butor/haziko-agy

 3.kép

https://martismart.hu/marti-rps-Nr-1-viragbolt-fuzheto-viragcsokor-szere

https://www.babyberry.hu/erdei-allatos-mintas-tapeta-gyerekszobaba-lilipinso

https://www.babyberry.hu/okkersarga-muszlin-vekony-takaro