Ingyenes szállítás 20.000 Ft felett!

Kérdésed van? Hívj bátran! +36-20/9870180

Blog

Ismerd meg, mi mindenre jó a marti Nr.1. szerepjáték alapszett! I.

2021.09.30 12:56
Ismerd meg, mi mindenre jó a marti Nr.1. szerepjáték alapszett! I.

Ötletek a marti Nr.1. szerepjáték alapszett használatához I.

A marti rps Nr.1. szerepjáték szett egy sokfunkciós játék, segítségével gyermeked bárki bőrébe bebújhat. Csak kitalálja, éppen ki szeretne lenni, megrajzolja, kiakasztja cégérét, és máris kezdődhet a játék! Kis méretben sok lehetőséget nyújt a játék, arányainak, léptékének, méretezésének köszönhetően.

https://martismart.hu/marti-rps-Nr-1-szerepjatek-alapszett

A szett lehet piaci stand, bolt, bábszínház, vár, illetve babaház, vagy játékkonyha is, a hozzá készült textil elemekkel, vagy akár hasonló témájú meglévő játékokkal kiegészülve. A gyermeked végtelen fantáziájukkal, saját ötleteiket is megvalósíthatják.  Az összerakott vázszerkezet nem hagyományos ház formájú babaház, kis konyha, vagy vár. Az egymásba tolt falapok kis enteriőr részletekre osztják a teret, ezek irányt adhatnak a gyerekeknek, mire használják éppen. A tapasztalatok azt mutatják, hogy a gyerekek rögtön feltalálják magukat, például a babaház funkcióhoz kialakított ruhatartó rúd, főzőcskézéskor edény-, vagy konyharuha tartóként működhet, a konyhai mosogató tál a baba fürdőkádja, vagy kutyakozmetikai fürdető lehet…

A legkisebbekkel érdemes kezdetben közösen megismerni a szettet, rávezetni, mit, és hogyan játszhat vele, pár perc is elég hozzá!

Vállalkozó kedvű, alkotni vágyó szülő vagy? Akár a gyerekekkel együtt, a natúr felületeket lefesthetitek, kitapétázhatjátok, vagy mintákat pecsételhettek a lapokra. Így a már kész gyerekszoba, vagy a lakás hangulatához illő színnel, színekkel megteremthetitek a saját, egyedi stílusú mini enteriőrjeiteket.

A szett elemeire szétszedve, lapra szerelt állapotban, az eredeti csomagolásban, a 65x32x12 cm-es kartondobozban szállítható, tárolható.  Összerakott állapotban egy 26 cm mélységű polcon is elfér. A játékkonyha pult magassága: 46 cm, ami 3 éves gyermeknek ideális.

A lapok egyszerűen egymásba tolhatók, a csomagban található fa stiftekkel rögzíthetők, így egyéb kiegészítő elem, eszköz nélkül, stabilan összeállítható a kész váz, a mellékelt építési útmutató segítségével. A vázszerkezet legfelső, vízszintes lap ("konyhapult") széleinél fogva könnyen áthelyezhető. Talajra állítva, a tulajdonosa saját konyháját, babaházát, várát használhatja, a bolt, piac, bábszínház funkciókat asztalra helyezve kényelmesebben látja el.

A kiegészítő készleteket témái: a virágbolt,  a halpiac a szív királyság, a babaház, és a bábszínház. Ezeknek a készleteknek az elemei is sok esetben több funkciósak, például.: fűzőcske-virág, vagy horgászható-, filézhető hal, tekejáték - királyi jelvények... Ezek részletes leírásai megtalálhatók az adott játék oldalán.

https://martismart.hu/sct/633420/SZEREPJATEKOK

Már van alapszetted, de még nincsenek kiegészítő készleteitek?

Akkor sem fog kihasználatlanul állni a sarokban. Nyissatok zöldséges standot! A valódi piacról hazahozott zöldségeket, gyümölcsöket is felhasználhatjátok a játékhoz! Milyen jó lesz a játék végén megenni őket. Kedvcsináló is lehet, talán a „nem szeretem répa” a játék után mégis el fog fogyni! 

Persze nem feltétlenül kell ehető dolgokat árulni! Nézzetek körül a gyerekszobában is! Berendezhettek játékboltot, könyvesboltot is az otthoni repertoárból. Amikor megtörtént az adás-vétel, játszhattok a játékokkal, vagy elolvashatjátok a mesekönyvet!

Itt az ősz szedjetek terméseket, színes faleveleket, ezeket is felpakolhatjátok a polcokra, a boltos játék után jöhet egy kis kézműveskedés, tarthattok egy kreatív délutánt!

Gyakorló szülőként tudom, hogy nincs időtök naphosszat játszani, de tíz perc intenzív, vidám együttlét gyermeketekkel már bearanyozza a napját, és ha dolgod van, menned kell, lehet, hogy észre sem veszi, de az biztos, hogy jobban megérti, ha kilépsz a játékból, mert már más feladataid vannak. Hagyhatod, hogy egyedül vagy a testvérrel, testvérekkel tovább folytassa, amit elkezdtetek!

Természetesen, ha már elég nagy hozzá! A szettet odateheted a közeledbe, akár a konyhába is, így könnyen utánozhatja majd, ahogy főzöl… mosogatsz, ruhát hajtogatsz, fürdetsz…

A rozsdamentes edények is többféleképpen hasznosíthatók: játék baba vagy játék kisállat „fürdetésére”, (kistestvér születésekor, kisállat tartáskor ezek a témák biztos felmerülnek majd), játék konyha, kávéház, teaház, cukrászda, babaház mosogatójaként, vagy bolt, piaci stand tárolójaként. Nyáron az erkélyre, teraszra, kertbe is kivihetitek a játékot, a rozsdamentes edényekbe bátran tölthettek vizet is! A nyírfa rétegelt lemez lapok felülete egy speciális, gyerekbarát olajjal kezelt, mely száradás után kikeményedik, vízzáró réteget képez, nyál és izzadságálló tulajdonságokkal bír! Hosszútávon azért nem szabad fedél nélkül kint hagyni, az időjárás viszontagságai ezt a játékot sem fogják kímélni.

Ahogy azt fent is olvashattad, még számtalan témában bevethetitek a marti Nr.1. szerepjáték alapszettet, és még nem is írtam a mesék varázslatos világának, történetének, szereplőinek felidézéséről…csak engedjétek a Ti és gyerekeitek fantáziáját szárnyalni!

https://martismart.hu/marti-rps-Nr-1-szerepjatek-alapszett

marti