Ingyenes szállítás 20.000 Ft felett!

Kérdésed van? Hívj bátran! +36-20/9870180

Blog

Készíts Te is nemezszappant, az új marti"s MART kreatív készlettel!

marti
2022.10.01 17:33
Készíts Te is nemezszappant, az új marti"s MART kreatív készlettel!

Nemezszappan készítés lépésről - lépésre marti's MART kreatív készlettel!

Egy régi tervem vált valóra ennek a kis kreatív készletnek a létrehozásával. Én még a textiltervezés fakultáción tanultam meg nemezelni, gimnazista koromban, amit ma is nagyon szeretek, és időről időre készítek nemez tárgyakat, vagy nemezelt anyagot használok fel egy - egy egyedi tárgyam tervezésekor. Most Te is megtanulhatod ennek a réges - régi technikának a csínját - bínját, egy viszonylag gyorsan elkészíthető tárgyon keresztül.

Gyere, készíts Te is nemezszappant marti's MART kreatív készlettel!

A vízhasználat miatt az a legjobb, ha a fürdőszobában, vagy a konyhában dolgozol, a vizeshelyiségekben könnyen, gyorsan, feltakaríthatsz,  rendet rakhatsz majd a munka után.

Amire szükséged lesz:

marti's MART CSINÁLD MAGAD! kreatív készlet, természetesen, ha van gyapjúd, vagy saját lelőhelyed, beszerzési forrásod, saját anyagból is dolgozhatsz. Szappan is biztos van a háznál. Kell még egy tiszta száraz törölköző, egy tálban tiszta, melegíz, egy tiszta, nylon, boka vagy combfix. 

A készletben találsz apró, színes gyapjúfilc darabokat is, amivel a terazzo hatást éred majd el.

Először szedd rétegeire a gyapjúgombolyagodat!

Vond be a szétszedett gyapjúrétegekkel a szappant, úgy, hogy mindenhová egyenletesen jusson.

Az utolsó réteg alá kerülnek a felaprított, színes filcdarabok. Ezeket is egyenletesen próbáld eloszlatni. 

Most már elkezdheted óvatosan bevizezni a gyapjút. 

Kicsit lapogasd le a vizes gyapjút, hogy elkezdhessenek a gyapjúszálak összeakadni. Figyelj rá, hogy maradjon szépen rajta a szappanon a ráformált anyag! Kezd el óvatosan rásimítani a gyapjút a szappanra. Ezután húzd bele a szappant a nylonharisnyába. Folytasd a nemezelést, még mindig óvatosan! A gyapjúrétegek így fognak egyre jobban egymáshoz tapadni. Ekkor már a szappant is érni fogja víz, megindul a habzás, ez is segíti majd a gyapjú nemezelődését.

Újra, meg újra nyomkodd ki a vizet a már összeállt nemezből! Eleinte simogatással tudod összedolgozni az anyagot, hogy ne csúszkáljon, ne essen szét, de minél többször megismétled a foyamatot, annál szorosabb lesz a nemezréteg a szappanon, és már erősebben dörzssölheted a kívánt anyagsűrűség eléréséig.

Amikor már megfelelőnek érzed a nemezt, mosd ki végleg a szappanhabot, a törölköző segítségével itasd fel minél jobban a benne lévő vizet, és végül szárítsd ki!

Az elkészült nemezszappanodat használhatod mosakodáshoz, fürdéshez, így a nemezréteg folyamatosan megy majd össze, a szappan közben fogy, az anyag egyre jobban erősödni fog. Végül, mikor már elfogyott, vagy kicsi a szappan, ollóval vághatsz egy nyílást a nemezbe, így kapsz egy kis nemez tokot, amit bármilyen apróság tárolására használhasz majd.

A szappan remek ajándék is lehet, akár a kreatív készlet formájában, akár elkészítve is.

Gyerkőcöddel együtt is eltölthetsz egy aktív, kretív délutánt, ő is élvezni fogja. Lesz sikerélmény!

A kész nemezszappant ő is büszkén adhatja apának, anyának, nagyszülőnek, tesónak, vagy akár a tanítójának, a tanárának, stb.

Élvezetes munkát kívánok!

marti