Ingyenes szállítás 20.000 Ft felett!

Kérdésed van? Hívj bátran! +36-20/9870180

Blog

Színek, hangulatok, gyerekszoba ötletek, marti's MART - 2023

2023.01.19 19:53
Színek, hangulatok, gyerekszoba ötletek, marti's MART - 2023

Inspiráció és színelemzés segédlet leendő gyerekszobád berendezéséhez

 Év elejére, egy színes összállítás, ami inspirálhat leendő gyerekszobátok berendezésében:

A nyitó képen, egy pasztell színekkel tarkított, tavaszias hangulatú, igen lőkelő, lányos lakosztály.  A visszafogott színek mellett nem sok a burjánzó, virágos tapéta, ami a függöny elhúzásával bukkan elő a háló sarokból.  ez. Sok szabad térrel, ahol lehet mozogni, tornázni, táncolni vagy padlójátékokkal játszani. A kis kocka alakú puffokat is az ágy alá lehet rejteni, hogy azok sem foglalják a helyet. Vidám, barackszínű bársony kárpitja hoz frissességet a visszafogottabb rózsaszín, zöld árnyalatait felvonultató térbe.

Ahogy a címben ígértem, egy kis színelemzéssel is készültem. A gyerekszoba legfőbb színeit emeltem ki. Fészekrakás idején, vagy akár lakásfelújításkor ötleteket szerezhetett, ha enteriőr fotókat nézegettem, szelektálhatjátok, mi tetszik a legjobban, a választott fotón szereplő burkolatok, berendezési tárgyak, kiegészítők színei lehetnek azok, melyeket szívesen látjátok majd magatok körül, a saját otthonokban is. Ez hasznos lehet akkor is, ha a jövőben további tárgyakat vásároltok, és a szobához színben passzoló tárgyakkal szeretnénk megőrizni az eredi hangulatot.

 

Még mindig nagy sláger a vadállat minta, ez a gyerekszobákban is egyre gyakrabban megjelenik. Találtam egy nagyon jó példát erre. Ebben a,térben ahol a sötétzöld dominál, jól mutat a földön a tigris mintás szőnyeg. Erre rímel az okkersárga függöny, ami elválasztja az ötletes emeletes ágyakat a nagy tértől. A háló rész igaz búvóhely, ahová be lehet kuckózni, nagyokat lehet alaudni, de a játékok során is biztos szerepet kap. Ez a szoba mind a cirkuszok, mind a vadon hangulatát hozza, pedig csak néhány jó ötletet vitt bele a tervező és kivitelező anyuka a fentiek mellett - úgy mint a geometrikus mintázatú mennyezet, vagy a fekete pöttyös ágynemű, vagy a fordított süveg lámpa.

Itt vannak a legfontosabb színek, ha Te is voadon hangulatot szeretnél a leendő gyerekszobátokba.

Ebben a szobában is visszaköszön a természet, az erdő mintás tapéta, a korlátként és térelválasztóként is működő natúr fa lécek, a pasztell zöld bútorok, mind - mind erősítik ezt a hangulatot.

A színek ebben a szobában is hasonlóak az előző vadon stílusúhoz. Mindkettő kétszemélyes, Biztos, hogy bármelyik gyerek élvezné bennük a játékot, nem feltétlenül csak fiúknak ajánlom.

 

 

Ebben a térben a legvisszafogottabbak a színek. A fehér mellett a krém barna, bézs árnyalatot kapnak helyet. A két első szobához hasonlóan itt is megjelenik a boltív az ágy fölött, ami újabban divatba jött. Igazi elegáns megoldás. Függöny itt nincs, de a kuckós hangulat így is megvan. Az ívek, körök, ismétlődnek, megjelennek a szőnyegen, puffokon, fotelen, asztalon puhítják a monkróm szobát. A lámpák mint hógolyók lógnak be a nagy térbe. 

 

Az év színe a viva magenta. Élénk, vibráló, vidám, biztos, hogy nem a visszafogott színek kedvelői választják majd a gyerekszobába. Ebből a színból egy kis virágsziromnyi is elég, de itt bátrabban használták, a hálórész belső falait emelték ki vele. Igaz itt is elrejthető a visszafogottabb, elegáns, világos, pasztell színű függönyökkel a baldahinos ágyakra hajazó sarok.

A fentiekhez hasonló színelemzést akár ti is el tudjátok készíteni, ami segít a hozzátok legjobban passzoló stílus, hangulat kialakításában, de ha kérdésetek van ilyen témában, jelezzétek bátran az alábbi elérhetőségeimen! Ígyekszem minél előbb válaszolni mindenre!

Mindegyik szoba mellé válogattam néhány marti's MART játékot is, ami jól illeszkedhet az adott térbe, úgy mint a fenyőfa bőrönd szett, az ágyneműkkel és az öltöztethető karakter figurák, ezeket mind - mind megtaláljátok a www.martismart.hu oldalon!

+36 20 9870180

info@martismart.hu

www.martismart.hu    

www.facebook.com/marti.martismart 

www.instagram.com/marti.martismart 

 

A színmontázsokat Photo Shop-pal készítettem.

Az inspirációhoz a gyerekszoba képeket a piterest-ről mentettem le.