Ingyenes szállítás 20.000 Ft felett!

Kérdésed van? Hívj bátran! +36-20/9870180

Blog

Tervezz gyerekszobát hosszútávra! - 1. - Irány a világűr!

marti
2023.05.18 12:42
Tervezz  gyerekszobát hosszútávra! - 1. - Irány a világűr!

1. rész -  Irány a világűr!

Nektek mi jut eszetekbe világűr témában? 

Univerzum, égitestek, bolygók, csillagok, űrhajók, asztronauták... 

Természetesen a formákhoz, színek is társulnak, melyek meghatározóak lesznek majd a space hangulatú szoba kialakításában.

A babavárás alatt eljön a pillanat, amikor beindul a fészekrakási ösztön. Mielőtt az adott tér berendezésére, és dekorálására kerülne a sor, érdemes átgondolnod, hogy melyek lesznek azok a bútorok, amelyeket hosszútávon ki tudtok használni, és már az első időkben is szükség lesz rájuk.

Ilyenek a szekrények, komódok is, melyek a tárolást szolgálják majd. Egy jól méretezett gardrób sok mindent elnyel. Az első időkben talán nem lesz roskadásig megtöltve, de amikor már a szanaszét heverő játékokat gyorsan bepakoljátok, és becsukjátok az ajtót, igazi öröm lesz, ha  könnyedén, ripsz-ropsz rendet tudtok teremtni magatok körül! Ennek a helyét jó, ha már az elején kijelölöd, és ha ez egy véglegesnek szánt, beépített darab, akkor ez, a falfelületek kezelése szempontjából is fontos lesz, hiszen, ott nem kell majd színt használnod, vagy tapétáznod!

Lesznek olyan bútordarabok is, melyek később funkciójukat vesztik, ezért kikerülhetnek a szobából, mint a pelenkázó is. Erre is vannak jó alaternatívák a kereskedelemben, például az egyszerűen komóddá alakítható típusok. A fiókjaiba kerülhetnek a pelenkázáshoz szükséges holmik, pelenkák, kenőcsök, a baba alsóruházata, stb... de a babakor után is hasznosak lesznek a sok holmit elnyelő fiókok.

Ebben a készülő tervben, a gyerekszoba alaprajzi elrendezése köré gyűjtöttem, a fent említett, legfontosabb berendezési elemeket:

Ezek után jöhet a falszínek véglegesítése. Használhatod segítségképpen, a fő színek meghatározásában az előző bejegyzésemet! Itt találod!

Ha a mintákat is kedveled, és szeretnél tapétát, nagyon szépeket találhatsz a kereskedelemben világűr témában, íme néhány elérhető típus: 

A Tapéta Korzó oldalán kapható a lenti, letisztult, de mégis hatásos, sötétben foszforeszkáló csillagkép mintás tapétát, amit gyerkőcöd biztos, hogy imádni fog!

Többféle színben is elérhető: visszafogottabb, fehér, és élénkebb, türkizkékben is.

Ha igazi SPACE FUN vagy, itt a Neked való tekercs: ezt a vidám bolygókkal, rakétával kiegészült, világűr ihlette gyerektapétát egy török családi vállalkozás, a Wallmur forgalmazza, de szinten minden témában érdemes keresgélni az oldalukon, óriási a választék!

Még figurálisabb variáció, az asztronautával és meteorral, ez a szintén Mural tapéta, a Wallmur - tól, (Watercolor Space with Astronaut and Meteor):

Szintén csillagkép mintás, tapéta az alábbi is, ezt a londoni bázissal és két Kínában működő gyárral rendelkező Ever Wallpaper oldalán rendelheted meg, de találsz ebben a témában több variációt is! A sötétebb árnyalatok használatával azért érdemes vigyázni, akár festett, akár tapétás falat tervezel! Ezek már nagyon elnyelik a fényt, ezért elég mindig csak egy falat, vagy falszakaszt kiemelni vele, például az ágy fejvég mögött

Válassz egy kényelmes pihenőszéket a babád szoptatásához. Természetesen rengeteg a kínálat ezen a téren, én az egyik kedvencemet tettem a tervbe: Patricia Urquiola Fjord-ját, a Morosotól. 

Ajánlom a lábtartót is, hogy TE is a legkonfortosabban érezd magad a babáddal töltött idő alatt Erre a célra most egy többfunkciós darabot találtam, a Bonami oldalán, a Leitz márka, Cozy, felfújható belsejű, ergonomikus ülőlabdáját. Tornázhattok is a segítségével!

A szabályos gömb alakja szintén témába vágó. Sárga színben is elérhető, így remekül szimbólizálhatja a mini univerzumotokban a Napot :-)

A padlóra kör alakú szőnyeget választottam, szintén a hangulat megteremtése érdekében, szintén a Bonami oldalán leltem erre a Brenda névre keresztelt, többféle kék árnyalatokkal, kézzel készített példányra.

Végül, de egyáltalán nem utolsó sorban elengedhetetlen a jó kiságy megválasztása. A legfontosabb, hogy kisbabád számára biztonságos, kényelmes fekhelyet biztosíts! Szintén nagy kedvencem a Stokke Sleepi módosítható kiságya, amelyet úgy alakíthatsz mindig egyre nagyobbra, ahogy gyerkőcöd is növekszik, így hosszú évekre meg is tudjátok oldani az alvóhely kérdését.

Ez a kiságy formavilágában is különleges, ovális kerete akár egy fészek, úgy öleli körbe a kis lakóját. Mivel kerekeket lehet szerelni alá, megoldódik az a probléma is, hogy hol állítsátok fel az ágyat. Így bármikor a hálószobádba húzhatod, de, ha úgy érzed, már elelalszik nélküled, áttolhatod a sáját szobájába is. Akár napszakonként is történhet másként az altatás, erre is is nagyon praktikus megoldás a mobilizálható ágy.

Baldahint is kínálnak hozzá, ami méginkább megteremti az intim, kuckós hangulatot, és segít babádnak a zavartalan pihenésben.

 

Néhány apró kiegészítővel teheted teljessé a vizuális képet, találsz ide illő kispárnát, szundikendőt, muszlintakarót, textil rágókát is a marti's MART shopban.

 

Minél jobban beleásom magam a tervezésbe, annál több remek darabot találok, nem tudok leállni, így biztosan állíthatom a bejegyzésnek folytatása következik...