Ingyenes szállítás 20.000 Ft felett!

Kérdésed van? Hívj bátran! +36-20/9870180

Blog

Gyorsan elkészíthető farsangi álarc - kerecsensólyom

marti
2024.01.22 11:51
Gyorsan elkészíthető farsangi álarc - kerecsensólyom

Ha nincs farsangi jelmez ötleted, töltsd le ezt a madár - álarcot!

Annyira megtetszett a 2024 - es év madarának, a kerecsensólyomnak a fizimiskája, és a színei is, hogy több területen is felhasználom, mint inspirációt.

Az idei farsangi szezon már tart, ne maradj le egy jó kis jelmezbálról csak azért, mert nincs mit felvenned. Egy álarc is elég.

Itt egy gyorsan elkészíthető, ingyen letölthető darab:

Töltsd le, akár több példányban, ha sürget az idő, és szeretnél valamit, ami nem megszokott!

A4-es méretű kartonra nyomtathatod, így pont jó lesz a szemek távolsága, de a viselője fejéhez még alakíthasz rajta a kivágáskor, hogy konfortos legyen! 

Egy kis segédlet a papír választáshoz:

legkönnyebb kartonok (200 gsm) és egy kis túlzással a legnehezebb fotópapírok (260 gsm) szintén ebben a tartományban esnek. A szokásos irodai és otthoni nyomtatók 300 g/m2-ig képesek kezelni, ezért ennek megfelően válassz majd! 

Két jól elkülönített részből áll a rajz. Vágd ki az álarcot és külön a csőrt is!

A csőr részen, fent a három fület egy kicsit ricceld be, azaz karcold meg vonalzó mentén, egy olló hegyével, és hajtogasd be!

Fordítsd meg a kivágott papírt a színével lefelé, és hosszanti irányban, a kivágott papír feléig szintén megkarcolod, a karcolás mentén kicsit meghajtod, így térbelibb formát kapsz, jobban mutat majd a csőr!

Erős papírragasztóval a maszk részen a jelölt helyre ragaszd fel a három behajtott fület!

A maszk két oldalán egy - egy kis lyukat alakíts ki, lehet lyukasztóval ha van, de vastababb tűvel is elég, attól függ milyen vastag gumit húzol majd át a lyukakon!

Egy vékonyabb gumit, de akár két szalagot is fűzhetsz a lyukakba, a fejen való rögzítéshez, éz már használhazod is az állarcodat!

Irány a jelmezbál!

Jó szórakozást!

 

marti és a martismart

 

Egy korábbbi blogbejegyzésemben már készítettem egy kis gyűjtést ötletes farsangi jelmezekről, itt csemegézhetsz belőle!